Каква е цената на естествените камъни?

Това е въпрос от съществено значение, когато всеки клиент е в търсене на най-подходящия продукт, за своя дом и градина.

В тази статия ще разгледаме всички разходи, който трябва да имате в предвид при определяне на бюджет, за изграждане на вашият проект.

Има няколко основни показателя, който определят цената на естествения камък за облицовка.

1.Форма

-неоформени

Това са каменните облицовки, които са с естествените си форми и не са преминали през допълните обработка. За които разходите за обработка са по-малки, което прави цената им най-ниска. Цените варират между 4-15лв за м2.

-изрязани

Са камъните, който са с правоъгълна форма.  Те са изрязани по фиксирана ширина 5,10,15,20см, като дължината е произволна. Разходите за тяхната изработка са високи, защото всяко едно парче е изрязано ръчно едно по едно. На електрическа машина със специални за целта инструменти за рязане. Заради което и цената им е значително по-висока в сравнение с неоформените такива. Цените варират между 18-28лв за м2.

-валцовани

Този вид камъни също преминават допълнителна обработка през барабанни машини, което покачва стойността им . Цените варират между 14-16лв за м2.

2.Размери

Размерите също имат съществена роля при ценообразуването на продукта. При по-голям размер на плочите, цената се повишава.

3.Вид материал-цвят

Всеки вид материал се добива от различно находище. Което прави добивът на всеки вид гнайс с различна трудност. Колкото е по труднодостъпно мястото на добив на даден вид гнайс, толкова се покачва и цената на готовият продукт. Поради транспортни разходи и разходи по дейност за добиване.

4.Цена за монтаж

В повечето случаи цена за монтажът на вашият камък е доста повече от самият камък. В различните региони от страната цените варират между 15-35лв за м2. Зависи също от размерите, формите и видът камък, който ще се полага.

5.Цена за транспорт

Цената за транспорт до вашето населено място също е разход, който трябва да калколирате към бюджета си.

За малки количества до 10 палета е най-рентабилно използването на куриерски услуги. Цените на куриерите за страната варират между 50-60лв на палет до офис. И 70-80лв на палет до адрес.

За по-големи количества ние от ,,ТИКЛА“ ЕООД можем да съдействаме за намиране на най-исгодна цена за транспорт.